I USA gjelder reduksjonen på 2000 dollar for de tre modellene Y, X og S. I Kina gjelder tilsvarende kutt også for Model 3. Det viser nettsidene til Tesla, melder både Bloomberg og Reuters.

Priskuttene tilsvarer rundt 22.000 kroner.

I Europa er det også kuttet i prisene på enkelte modeller, opplyser en talsperson til Reuters søndag.

I Norge gjelder det for Model 3, opplyser Tesla til E24 mandag.

Den billigste modellen med bakhjulsdrift koster nå fra 387.600 kroner, etter et priskutt på 23.000 kroner. Model 3 Long Range med firehjulsdrift er satt ned like mye til en startpris på 478.418 kroner.

Den billigste versjonen av Model Y koster nå 42.990 dollar i USA. Det tar prisen tilbake til det laveste den noen gang har vært. Basisvarianten av Model S er nå priset til 72.990, mens Model X koster fra 77.990.

I tillegg til priskuttene på bilene, har Tesla satt ned prisen på sin kjøreassistent-programvare (Full Self Driving) med en tredel fra 12.000 til nå 8000 dollar i USA.

Solgte mindre

Teslas priskutt kommer mens salgstallene peker feil vei og lagrene fylles mer opp hos Elon Musks elbilprodusent.

I de tre første månedene av 2024 leverte Tesla 386.810 biler. Det var godt under forventningene, og første gang siden tidlig i coronapandemien at salget faller fra samme tid året før.

Aksjen til Tesla har hatt det tungt så langt i år, med en nedgang på mer enn 40 prosent siden nyttår.

Selskapet skal legge frem fullstendige kvartalsresultater på tirsdag. Det er ventet at tallene vil vise et fall i både inntekter og overskudd fra året før.

Kutter jobber

Det har vært en begivenhetsrik uke for Tesla.

Først kom nyheten om at det blir oppsigelser hos selskapet. Ifølge Bloomberg varslet toppsjef Elon Musk i en e-post til de ansatte at 10 prosent av arbeidsstyrken globalt skal kuttes.

Tesla-styret har samtidig bedt aksjonærene godkjenne en omstridt lønnspakke verdt over 600 milliarder til Musk.

Selv har Musk utsatt et besøk til India. Sjefen sier han må hanskes med «svært tunge» forpliktelser i Tesla.

I tillegg har nesten 3.900 Cybertruck blitt tilbakekalt på grunn av problemer med gasspedalen.