KRISTIANSAND: I slutten av januar måtte nærbutikken Coop Prix Gimlevang stenge. Siden da har Coop jobbet med å rydde butikken. Snart skal de i gang med å sette den i stand igjen slik at butikkdriften igjen kan starte opp.

– Nå skal vi pusse opp, og planen er å starte opp igjen etter sommeren. Det er ikke helt spikret, men det er det vi håper på, sier Kay Arne Nedrejord, regiondirektør i Coop Sør Vest.

Målet er å være i gang igjen ved studiestart.

Coop Prix-bygget stod i full fyr lørdag morgen 22. januar i år. Foto: Jarle R. Martinsen

Eier bygget

Coop eier selv den delen av bygget der butikken holder til. Etter brannen var det ikke sikkert om bygget kunne bli stående. Nå ser det altså ut til at butikken igjen kan åpne i de samme lokalene.

– Etter alle solemerker, så blir bygget stående. Men alt gammelt utstyr må ut og vi må gå grundig til verks når vi pusser. Så det vil ta noe tid, sier Nedrejord.

Det er en populær nærbutikk som har vært nødt til å stenge, men det er ikke noen planer om utvidelse når de nå likevel holder stengt.

– Det er ikke så mye mer å gjøre. Jeg tror vi allerede har makset det vi har fått lov å bygge av butikk. Det er allerede trangt der, sier Nedrejord.

Varelageret fra Coop Prix er for lengst tømt. Det gikk til vanskeligstilte.

Ble siktet

Brannen startet i en leilighet i samme bygg som butikken holder til. Alle tre ble siktet etter brannen og politiet har gjennomført etterforskning i saken.

Politiet hadde fredag ikke noen nye opplysninger å gi om etterforskningen.