3–1 og full kontroll. Det var aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle i lørdagens storkamp mellom Bodø/Glimt og Rosenborg.

Men Kjetil Knutsen var hverken 100 prosent fornøyd med lagets prestasjon eller dommeren.

Kampleder Rohit Saggi ga straffespark til Rosenborg på stillingen 0–3, noe som førte til at Ole Sæter reduserte til 1–3.

–Jeg reagerer på at vi går ut av denne kampen med fem gule kort. Det forstår jeg ikke, og det kommer jeg ikke til å forstå heller, sier Kjetil Knutsen til VG.

– Det har jeg sagt til dommer også, og ferdig med det. Straffen ser for meg billig ut, men det får vi gjort veldig lite med.

– Jeg synes det kan settes spørsmålstegn ved straffesparkene og de gule kortene.

– Føler du at dere blir tatt litt for hardt av dommerne? spør VG.

– Jeg tror vi har fått mest gule kort i de kampene vi har spilt, og det får vi ikke til å stemme. Det var samme mot Lillestrøm. Jeg tror vi har hatt possession-spill opp mot 70 prosent. De gule kortene, de teller til slutt når spillerne skal sone. Jeg har ikke lyst til at det skal være fokus mer enn det jeg har svart nå.

– Du må forklare hva du tror er grunnen til det, da.

– Det er dommeren som kan svare på det.

Bodø/Glimt har fått utdelt 11 gule kort på de fem kampene de har spilt. Haugesund og Fredrikstad har fått 12 på sine fire kamper – mest av alle så langt.

VG har forsøkt å komme i kontakt med dommersjef i NFF, Terje Hauge.

Grafikk: www.sofascore.com

Ole Selnæs mener dommeren gjorde rett i i hvert fall ett gult kort.

I forbindelse med et bytte brukte Glimt-spiller Albert Grønbæk god tid på å gå av banen. På veien til sidelinjen applauderte han opp mot Rosenborg-fansen på den ene kortsiden, i motsatt ende av Grønbæks egne supportere.

– Drøying av tid? Han står jo og applauderer opp til fansen vår. Hvis ikke det er gult kort, vet ikke jeg, sier Selnæs til VG.

– Hva tenker du om at Grønbæk gjør det?

– Det har jeg ikke noen kommentar til. Det er helt i orden for meg, men det er et klart gult kort.

Håkon Evjen, en av fire Glimt-gutter med gult kort, reagerer imidlertid på at Grønbæk fikk det gule.

– Det er spesielt. Den med Grønbæk og straffen er litt kjedelig. Vi mener det er feil, og det er sånn det er, sier Evjen til VG.

Selv om RBK-spiss Ole Sæter tente et visst håp med sin redusering etter drøyt 50 minutter, klarte aldri trønderne å mobilisere den store sluttspurten eller skape de store sjansene den siste halvtimen.

– Det er voksent av oss å ikke falle sammen. Det er nok av eksempler på andre lag som har gjort det, sier Sæter til VG om at det var 3–0 etter 50 spilte minutter.

– Jeg er stolt av spillerne. Vi vokser inn i matchen mer og mer, og det må vi ta med oss, sier RBK-trener Alfred Johansson til pressen.

Etter et blytungt 2023 er det plutselig optimisme å spore i Trondheim igjen. Før kveldens kamp mot Bodø/Glimt sto Johanssons menn med tre seire på fire kamper.

Den beste sesongstarten på syv år går ikke ubemerket hen i den fotballgale byen.

Men lørdagens oppgjør var på mange måter den første ordentlige testen for trønderne. Kampprogrammet har på papiret ikke vært det tøffeste.

Det var også en viss nivåforskjell over det som skjedde etter drøyt fem minutter.

Midtstopper Jostein Gundersen slo en nydelig gjennombruddspasning i retning Kasper Høgh.

Dansken fikk enkle arbeidsforhold i bakrommet og svarte med å hamre ballen knallhardt langs bakken i lengste hjørne idet kampklokken viste seks minutter og 13 sekunder. Først over to minutter etterpå, ble det avgjort i VAR-rommet av målet skulle få stå.

Vondt skulle bli til verre for Rosenborg etter 35 minutter. Keeper Sander Tangvik trillet en enkel ball i beina på Ole Selnæs og midtbanespilleren slo en altfor løs pasning tilbake.

Glimt-kantspiller Nino Zugelj var våken, takket og bukket for den svake involveringen, før han hamret ballen til 2-0-ledelse for gjestene.

Albert Grønbæk økte til 3-0 i det 50. minutt og selv om Ole Sæter tente en gnist på Lerkendal med sin straffescoring bare minutter senere, var det gjestene fra nord som skapte de aller største sjansene den siste drøye halvtimen.